Helagsfjällen           Syskonträff  2008             Kräftor 2009              Västkustdagar hos Margareta        Skolavslutning 2013 i Hovsta

                                                                                                                     Helagsfjällen 2009

Några bilder från vår  fjällvandring 19/7 - 23/7  2009.

Vi fick låna en mysig fjällstuga i Ljungdalen. Efter dagens långa bilfärd kopplar vi av med speedway på TV.        (2009-07-19)

 

Nästa dag drog vi iväg över fjället med Helagsstugorna i sikte. Nja, sikten var inte den bästa. Vi såg aldrig Helagsfället den dagen. Regnkläderna fick vara på.

 

I lä för vinden lagade vi till vår vildmarkslunch. Efterlängtad och god.

 

När vi kom fram var något av det viktigaste för oss att torka kläderna. Vi hängde upp dem i taket framför kaminen.  Fyrmästaren, Anders, brassade på så det nästan var bastu i stugan.

 

Stugan vi bodde i var intressant. Lite historisk. Det var svenska fjällens äldsta bevarade fjällstuga, uppförd redan 1916. Det kunde vi läsa på en skylt i stugan.

 

Vår främsta sysselsättning i stugan demonstreras här av Gunnar. Vi sov både natt och dag. Eftersom det regnade och blåste gick vi nästan i ide. Men lite andra upplevelser och  äventyr hann vi likväl med vilket följande bilder visar. 

 

fortsättning  >>>>

Till syskonträffsidan