Nordligaste Lappland 2011, sid 5

    Sidor:        2        3       4      5 

Till Treriksröset

                                      Bilderna förstoras när du klickar  på dem!

Vi tar farväl av Pältsastugan som försvinner bakom oss nere på heden. Vi går brant upp genom fjällbjörkskogen på väg mot Treriksröset på den s.k. Nordkalottleden. Nu får vi ha all vår packning på ryggen. Lyckligtvis planade det ut när vi kom upp på heden på högre nivå. Men  svettigt och myggigt var det. 

 

 

    ´

Leif på väg mot Treriksröset, 17 sept 2011 Även uppe på fjällheden fanns det mycket mygg. De anas på bilden. Framför allt gillade myggorna Leifs keps

´

Fjällnejlikor växer gärna på marker med tungmetaller

Riplummer. Björn samlade erfarenhet av Sveriges lummrar .... .. och så här glad blev han när vi fann  vacker riplummer.

´

Isranunkel, Ranunculus glacialis Vi var inte i orkidémarker. Men här är en Grönkulla När vi närmade oss Treriksröset såg marken i björkskogen nästan ut som en vitsippsäng, men det var hönsbär som blommade. 

.

,

Inte heller den här natten kom tremanstältet som vi haft med oss hela tiden till användning. Vi fann en trevlig timmerstuga. Skönt  att krypa in i den. - Men även där inne fanns mygg! Dagen därpå gick vi på spången ut till det gulmålade treriksröset ute i sjön Golddajavri. Här använde vi kamerans självutlösare och tog det obligatoriska turistfotot, -  "Kilroy was here".

     Till startsidan         Galleriet         Resor       Tillbaka        Tillbaka till OLBS-sidan                                                                                                                  ARTLISTA                Sidor:        2        3       4      5