Serengeti.   Seronera Lodge med omgivningar
Sidorna:   1      2      3      4                  9    10     11
Svart noshörning (Spetsnoshörning), Diceros bicornis.  Den hade gett sig ut på strövtåg och hamnat i livsfarliga  områden med tjuvjägare.  Den förrymda noshörningen drevs av parkvakterna tillbaka till sina kamrater söderut till säkrare, bevakade delar av nationalparken. Seronera Lodge är inbygd i toppen av ett litet berg, en s.k. kopje. Här var vi några dagar.

'
På de solvarma klipporna på hotellområdet kilade fäggranna, 30-40 cm långa ödlor. Det vimlade också av klippdassar  på klipporna, på taken och i träden. (De kallades också klippgrävlingar eller hyrax). Klippdassarna betade av det mesta av blommor inom hotellområdet, men jag hittade en liten blå släkting till "vandrande juden", en tremastarblomma.

,,
Blommande fikonkaktus, Opuntia sp. Gryning i Serengeti. Akacior mot morgonhimlen. Kämpande flodhästhanar. Förmodligen var en brunstig hona i närheten anledning till fajten. 

,

I nattens mörker är flodhästarna uppe på land och betar gräs (och hanarna slåss ibland). På dagarna ligger de lojt och vältrar sig i täta flockar i någon vattensamling. 

,,,,

Till startsidan         Bildgalleriet           ã  Arne Holmer                     Uppdaterat 2013-10-29                                      Sidorna:   1      2      3      4                  9    10     11                     Sidan 8 >>>