Lejonspaning i Serengeti

Sidorna:   1      2      3      4                  9    10     11

Att spåra upp och visa storviltjägarnas s.k. The Big Five (De fem stora) var tydligen en viktig målsättning för chaufförer och guider. Jag tyckt nog att man alltför ofta körde förbi annat som var väl så intressant och vackert och värt att stanna till inför. Till The Big Five räknas lejon, elefant, leopard, noshörning och afrikansk buffel. 

En lejongrupp vilande invid en termitstack Terrängbilarna fick inte ge sig ut i gräset utan måste hålla sig till vägarna. Här hade vi turen att lejonen slagit sig till ro alldeles i vägkanten.  Honan är märkt med ett halsband, kanske med radiosändare? Forskare och parkvakter har koll på djuren, för att lära sig mer om dem och för att bättre kunna skydda dem. 

'
En ung hane. Han har börjat få skägg. Så småningom får han en yvig vacker man runt halsen.  De flesta av oss fotograferade och filmade flitigt. Hartebeest eller koantilop (Alcelaphus buselaphus), ett lagom byte för lejonen

,,
Koantilop, Alcelaphus buselaphus Liksom koantiloperna är topin  (Damaliscus korrigum) en ganska storväxt antilop. Mycket snabb och kanske lite svårfångad för lejonen. Burchells zebra, (Equus quagga burchellii)  ett vanligt lejonbyte.

,

Till startsidan         Bildgalleriet           ã  Arne Holmer                     Uppdaterat 2013-10-29                                        Sidorna:   1      2      3      4                  9    10     11                      Sidan 9 >>>