Sydtyrolen 2022

           

 Att vandra i fjällen är alltid en härlig upplevelse. Min son Anders och jag började fundera på en vandring tillsammans i de höga bergsmassiven nere i Europa. En pandemi, Covid 19, satte stopp för planerna under två år, men 2022 kom vi iväg. Till Val Gardena i Sydtyrolen i norra Italien. De många liftarna förde oss nerifrån dalen upp mot höjderna till storslagna vyer som vi sent ska glömma. Det blev några dagar omgivna av mäktiga branta berg, blomstrande ängar, vandringar uppför och nedför olika leder och naturligtvis raster för vila, mat och förfriskningar där sådant erbjöds. Ty det var varmt. Vi gynnades hela veckan av synnerligen vackert solskensväder. På höjderna var det lagom värme även  om det nere i dalen var mycket hett. En värme som avslutade vår vecka i Val Gardena med ett präktigt åskväder.            

Tidstypiskt för åren 2020-2022  hade vi för säkerhets skull andningsmasker när vi trängdes med folk.

Bilderna kan ofta förstoras om du klickar på dem

 

 

.

Vårt hotell Kristiania.  Något som vi genast föll i beundran inför var de med petunior slösande rikt prydda balkongerna på många hus och hotell.  

Inte bara vårt hotell utan många andra var också smyckade av blommande petuniabalkonger.  Det här huset tog kanske rekordet. 

 Till startsidan        Galleriet        Resor                                                                       Tyrolensidor:  1      3    4          7     Nästa sida  från Tyrolen >>>         Tyrolenväxter