Sydtyrolen 2022

           

 

 

 

 

 

 

Sassolungo hade en något magisk dragningskraft på oss. Vi såg det ständigt var vi än var. Vi liksom drogs till det och vi bara måste upp och känna lite närmare på det.  Sagt och gjort. Man anar vår stig som ett ljust streck tvärs över rasbranten. 

En dag vandrade vi ("klättrade")  uppe under branten och sneddade över de grusiga raskonerna. De krumma 85-åriga benen klarade det över förväntan. 

Naturligtvis fascinerades vi av snödrivorna och var förstås tvungna att kasta snöboll i 25 graders värme.   

Lika nödvändigt kändes det att dokumentera vårt besök vid Sassolungos snödrivor med ett foto. 

.
Det kan synas vara sterilt och livlöst bland block och stenar, men vi såg många olika växter. De  blommade vackert i och nedanför branten, både kända och okända arter.
           
Stormhatten kände vi igen från Sverige, likaså den lilla blåklockan.  Men den låga, mörkblå klockan var något okänt för oss, möjligen en Campanula stenocodon, (Svartklocka på svenska)Ännu mindre bekant för oss var den halvmeterhöga växten med lila blommor och Tussilagoliknande blad, kanske en Adenostyles alliariae.
.
Gul stormhatt Aconitum  anthora Gullbräckan kände vi igen från våra fjälltrakter i Norden Men hur kan en tall växa sig så här stor på en klippa? Gul vallmo

 Till startsidan        Galleriet        Resor                                                                     Tyrolensidor:    1      3    4          7      Nästa sida  från Tyrolen >>>        Tyrolenväxter