Nya Guinea.     Hos korowaierna sid. 2

 

 

 
Korowaierna är liksom många  andra folkstammar  i den här delen av värden förvånansvärt friska. Folksjukdomar som vi i västvärlden plågas av är nästan okända: tandvärk, hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, reumatiska besvär, magsår och  allergier. Är det kanske för att de äter en väl sammansatt kost och rör sig mycket, och lever till synes utan stress. - Här nedan ses lite av det som ingår i deras kost. 

Klicka och förstora bilderna

En liten groda som klättrar med sugfötter i buskarnas lövverk.
En fet fjärilslarv som spänner upp sig för att se  farlig ut i fåfäng förhoppning att inte bli uppäten.
De här larverna och pupporna är korowaiernas älsklingsmat. De äts bara vid högtidliga tillfällen, på sagolarvsfester. 

Kvinnorna bär ofta en nätkasse,  en nocken, på ryggen. Den är alltid spänd över pannan. Förutom halsband av snäckor eller vildsvinständer har de ofta bränntatueringar i en linje på armarna upp mot axeln och ned över bröstet mot midjan. Ibland som här finns extra finesser i näsan och öronen. Kaurisnäckorna i flickans halsband tyder på ett visst handelsutbyte mellan stammarna långt inne i regnskogen med folk nere vid kusten. 
     Till startsidan       Till Bildgalleriet                                                               Sidor om Korowaierna:                                  Hos korowaierna sid.  3 >>>